×

07

The 3kms

Installation

2019

3 km of 4.5-meter-long pine wood slats, 40 MDF panels, and just 5 days to reshape the terrace at Barcelona's Elisava School of Design. Realized under this brief, this is the result of an immersive workshop in which I participated with a multidisciplinary team of students (architecture and graphic design). The process based on architectural guidelines and graphical restrictions generated a pavilion with a form that is not predefined, but rather shaped by the process itself.

The final product is the result of the learning process and continuous modifications during construction, laying out guidelines for the assembly (simple junctions in a relationship of tangency, minimum cutting of the slats, a self-supporting structure, repetition, modularity, etc.) and graphic principles (a single font, use of a milling machine, restriction of graphic elements) to generate a pavilion with a form that is not predefined, but rather shaped by the process itself.
Barcelona, 2019
Project realized with a team
of 30 architecture and graphic design students
guided by Eugeni Bach and Anthony Burrill.
-
Elisava School of Design and Engineering
Photos by Xavier Garcia and Eugeni Bach.
PREV PROJECT

Local Book

NEXT PROJECT

E-mpact